torsdag 4 mars 2010

Spännande från Hegas förlag

Leif Jacobsen - Stulen och KG Johansson - Spelet

Hegas förlag ger ut spännande böcker som riktar sig till ovana läsare. Här kommer tips på två av förlagets böcker.

Är du intresserad av mopeder ska du läsa Stulen av Leif Jacobsen. Boken handlar om Petter, Lukas och Krille, tre moppetokiga killar som är ute i skogen för att leka av sig med mopederna. När de lämnar sina mopeder en kort stund för att kolla en sak, hör de en rivstart och så är Krilles moped borta. De tre vännerna hoppar snabbt upp på de andra mopederna och börjar jaga tjuven.
Vet du vad en Baotian är? Eller en CDI-box? Det är ganska många mopedtermer i boken som jag inte fattar men det gör inget eftersom att det är lätt att hänga med i handlingen ändå. Men kanske är boken ändå lite extra rolig att läsa för dig som vet vad en Baotian eller en CDI-box är?


Den andra boken, Spelet av KG Johansson handlar om John som en natt får ett mystiskt samtal av en man som säger åt honom att komma till badplatsen klockan fyra. John hinner bara få fram ett tyst va?, innan mannen lägger på luren. Fast det är mitt i natten är John så nyfiken att han bara måste cykla iväg för att möta mannen. Nere vid badplatsen väntar en man som lämnar över en påse och säger, - du vet vad du ska göra.

John har ingen aning om vad han förväntas göra men i påsen ligger det en cd-skiva och en pistol som ska kopplas in i datorn. Det visar sig vara ett spel som går ut på att bekämpa terrorister och när John väl stänger av för att gå och lägga sig inser han att han har spelat i flera timmar fast han bara skulle testa lite snabbt. En krypande känsla av att något är fel börjar smyga sig fram. John känner att han förändras, att spelet gör något med honom.

3 kommentarer:

 1. Hej! Av en händelse kom jag förbi er blogg, interents mysterier. Vad roligt att se att böckerna Stulen och Spelet blivit rekomenderade av er. Jag som illustrerade böckerna och gjorde omslagen hade väldigt roligt när jag gjorde dem.

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag kan berätta två fina historier om böckerna, en mamma berättade att hennes läsovilliga son fick med sig Spelet när de åkte på semester. Till slut fick hon nästan slita boken ur händerna på honom för att det skulle bli lite tid till sol och bad. En annan kille lånade Stulen på morgonen och satt större delen av dagen och sträckläste den i bilioteket. Omdömet blev, den bästa boken någonsin. Så det är verkligen böcker som fungerar ute på skolorna.

  SvaraRadera
 3. Hej Johannes!
  Jätteroligt att höra. Det är verkligen roligt när böcker når fram. Underbart. KG Johansson författaren till Spelet har jag bara illustrerat & gjort omslag till en bok. Medans Stulen nu får en uppföljare som jag just börjat illustrera och göra omslag till "Det enda Rätta". Sammanlagt tre böcker i samma serie där Razzia var den första.
  Tack igen Johannes!

  SvaraRadera