torsdag 24 maj 2012

Sofia Nordin – Äventyrsveckan


Det här är Sofia Nordins, som har skrivit bland annat Det händer nu, första bok som gavs ut 2003 men som nu kommer i en ny upplaga. Jag läste lite om den och tyckte den verkade spännande och visst hade vi boken i biblioteket.

Tolvåriga Amanda är med sin klass på den allra sista klassresan innan de splittras inför högstadiet. Hon har inte alls sett fram emot resan. Amanda är totalt utfryst i klassen och längtar bara till högstadiet. Till en ny klass. En ny chans. Värst av alla är Philip, han är egentligen den ende som verkligen mobbar henne, alla andra är bara tysta, ser bara på, låter det hända.

 När klassen ska testa forsränning och Amanda och Philip hamnar i samma båt är förstås ingen av dem helt nöjda men det ska snart bli ännu värre. Strömmen är mycket starkare än vad ledarna har räknat med och plötsligt välter båten och både Philip och Amanda dras med av de starka strömmarna. När de till slut lyckas kravla sig upp ur älven kan de inte se gruppen någonstans. Stelfrusna och blöta inser de att de måste röra på sig för att inte frysa ihjäl, de går in bland träden där det inte blåser lika mycket. Snart inser de att de är vilse och måste samarbeta för att överleva kylan ute i vildmarken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar