torsdag 11 april 2013

Gareth P. Jones - Familjen Considines förbannelse

Mariel som bor med sin mamma i Australien får en dag reda på att de ska åka till England på mormors begravning. Det kommer som en chock för Mariel som aldrig ens vetat om att hon har en mormor. I England kommer nästa chock, hon har även fyra morbröder och sju kusiner! Hennes mamma har aldrig någonsin pratat om någon släkt, det har alltid bara varit Mariel och mamma.

Mammans fyra bröder är jättesnälla mot Mariel men kusinerna är riktigt otrevliga och elaka. Nästan direkt börjar de viska saker som, du hör inte hit, stick hem igen och mormor tyckte inte om dig. Mariel och hennes mamma ska stanna en vecka i England så de får bo hos släktingarna under tiden. Otrevligheterna fortsätter och när Mariel märker att kusinerna smyger ut på nätterna samtidigt som flera djur dödats börjar hon ana att det är något skumt på gång. Snart ska hon också inse vad familjen Considines förbannelse är för något...

Familjen Considines förbannelse är inte bara en lagom läskig och spännande bok utan faktiskt ganska rolig också. Författaren har tidigare skrivit boken Tvillingarna Thornthwaites testamente. En historia om två tvillingar som är de enda arvtagarna till ett stort slott och som boken igenom försöker ha ihjäl varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar