torsdag 12 december 2013

Lucia och fredagen den trettonde..

Imorgon är det inte bara lucia utan det är även fredagen den trettonde. Då passar det förstås bra att läsa en riktig rysare. Om du vågar förstås? 

Anden i glaset av Ewa Christina Johansson är en av de senaste rysarna jag har läst. Den handlar om Juni som tillsammans med den nya tjejen i klassen, Stella, ska sova över hos kompisen Fanny. Fanny har FF och har redan bestämt att de ska testa anden i glaset. Om du inte vet vad anden i glaset är för något så är det ett slags spel där man förhoppningsvis(?) ska kontakta en ande. Man skriver upp alla bokstäver i alfabetet och ja och nej på ett papper och sedan värmer man ett glas. När man sedan ställer frågor ska anden svara genom att flytta glaset mellan bokstäverna. 

Juni tror inte för ett ögonblick på sånt trams men hon tycker samtidigt att det verkar lite läskigt och vill inte vara med. De andra två tjejerna tjatar lite men Juni tänker inte ge sig. Plötsligt går strömmen och det blir kolsvart i huset. 

När strömmen kommer tillbaks är Stella försvunnen och när Fanny och Juni tittar på spelplanen är bokstaven C hårt inringad, flera varv med en röd penna. Vad betyder det och vad är det som händer?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar