onsdag 27 maj 2015

Lovecraftskolan

Robert Arthur och demonprofessorn är första delen i Charles Gilmans serie om Lovecraftskolan. Under sommaren har Roberts kvarter flyttats till ett nytt upptagningsområde vilket betyder att alla hans kompisar börjar högstadiet på Franklinskolan i den norra delen av staden medan Robert ensam börjar på den nybyggda Lovecraftskolan i den södra delen av staden. Men redan vid uppropet inser Robert att han faktiskt känner en person på skolan. Glenn Torkells. Det skulle dock vara mycket bättre att inte känna någon alls eftersom att Glenn är Roberts värsta plågoande från mellanstadiet. 

Lovecraftskolan visar sig snart vara en lite speciell skola. Redan första dagen strömmar hundratals råttor ut ur elevernas skåp, Robert går vilse i biblioteket och hamnar på en märklig gammal vind och framförallt ser han sin naturkunskapslärare Mr.Goyle äta en livs levande hamster. Som om det inte skulle räcka så träffar Robert snart på råttor med dubbla huvuden och jättebläckfiskar med enorma tentakler. 

Robert Arthur och demonprofessorn är en lagom läskig och ganska rolig bok som passar fint för dig som vill ha en snabbläst fantasybok. I biblioteket finns även del två i serien, Robert Arthur och monstersystrarna

Om Robert hade läst mycket böcker hade han kanske anat oråd redan när han hörde namnet på den nya skolan. Jag gissar nämligen att skolan har fått sin namn efter den berömda skräckförfattaren H.P. Lovecraft. Lovecraft skrev redan på 1920-talet romaner och noveller om utomjordingar, enorma tentakler och andra fruktansvärda monster. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar