måndag 11 maj 2009

Det första boktipset!

Legenden om Darren Shan - Skräckens cirkus

Darren Shan är en ganska vanlig kille som spelar fotboll, går i skolan och umgås med sina vänner. En dag har en kompis med sig ett upphittat flygblad till skolan. På flygbladet står det CIRQUE DU FREAK! kom och se Ormpojken! Vargmannen! Larten Crepsley och hans dresserade spindel - Madam Octa!

Darren och hans vän Steve får tag på biljetter till denna ljusskygga cirkus, eller freakshow. Föreställningen bjuder på rejäl spänning då vargmannen sliter sig loss och attackerar publiken men Darren är mest imponerad av Mr Crepsley och hans livsfarliga giftspindel.

Kvällen slutar också med ett möte öga mot öga med Mr Crepsley. Detta möte kommer för alltid att förändra Darrens liv, han kommer att bli tvungen att lämna sina vänner, sin familj, ja hela sitt liv. Crepsley är nämligen vampyr..

Boken är riktigt spännande och bitvis ganska otäck. Har du läst Twilight-böckerna och är sugen på lite mer vampyrskräck än vampyrromantik kanske detta kan vara något för dig.

Detta är första delen i Legenden om Darrens Shan, en serie på tolv delar. På svenska har det än så länge kommit ut sju delar och snart finns alla sju i Infoteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar