måndag 12 april 2010

Nya böcker!

Hoppas ni har haft ett bra påsklov. Under tiden har jag laddat upp med lite nya böcker i biblioteket. Det har kommit nya delar av flera populära serier såsom Legenden om Darren Shan; del 9, En prinsessas dagbok; del 10 och Vargbröder; del 6. Jag har även köpt ett par böcker till hyllan med sanna historier, Såld, En förlorad barndom och Tillbaka till livet. En ny svensk fantasyserie har vi också fått in, Berättelsen om blodet av Anders Björkelid.

En bok som kan vara något för skräckentusiasterna är Kit Whitfields Nattvakt som handlar om Lola Galley en av få människor i en värld av varulvar. När 99,6% av befolkningen är monster och 0,04% är människor, blir människan monster. I recensioner har den jämförts med John Ajvide Lindqvists böcker (Låt den rätte komma in, Människohamn m.fl.)

Jag har även bättrat på utbudet av böcker om Stormaktstiden och Vasatiden och nu finns det även en Handbok i engelska för dig som vill få tips om hur man skriver brev, meritförteckningar eller platsansökan på engelska. Boken rymmer också upplysningar om hur olika engelska varianter såsom brittisk, amerikansk och australisk skiljer sig åt och mycket, mycket mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar