måndag 19 augusti 2013

Klantigt värre...

Ingelin Angerborn - Klockkatastrofen

Här kommer ett boktips till eleverna på Slottsjordsskolan.

Ingelin Angerborn är en författare som jag har tipsat om tidigare här på bloggen. Hon har till exempel skrivit den spännande och lite läskiga boken Rum 213 (Här kan du läsa vad jag skrev om den boken förra året) men hon skriver också roliga böcker för lite yngre barn. Klockkatastrofen är den andra boken om den superhemliga klubben Klant & kompani.
Vilma och Viktor är två riktiga klantskallar och Viking han är typ ännu klantigare. De tre vännerna lyckas alltid klanta till det på något sätt. De tappar brickan i matsalen, eller slarvar bort saker, eller ramlar och snubblar.

Nu har de fått nog av klantigheter så de startar anti-klantklubben Klant & kompani. Där ska de öva sig på att inte vara klantiga. Snabbt väljer de bort vissa ställen som är dåliga platser att öva på, Vilmas pappas antikaffär = dåligt ställe. Tänk om man råkar stöta till en gammal vas som är flera hundra år gammal och kostar tusentals kronor! Men så kommer de på en bra idé. Vi kan gå ut med hundar, det går väl inte att klanta till en hundpromenad? Eller vad tror du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar