onsdag 7 augusti 2013

Semesterläsning

Mårten Melin - Förvandlad, Jag är Love och Pixis bok

Hej!

Hoppas ni har haft ett bra sommarlov! Jag har haft en riktigt skön semester med sol och bad och så lite läsning förstås. Bland annat har jag läst Mårten Melins serie om Skogsbingelskolan eller Monsterskolan som den också kallas. Riktigt bra böcker! Läs dem ni också om ni inte redan har gjort det.

Den första boken Förvandlad handlar om Måns och om hur det börjar hända konstiga saker i hans liv. Plötsligt vaknar Måns på morgonen alldeles naken med jord under fötterna, mätt och med hårstrån i munnen. När han pratar med sina föräldrar om vad som händer, blir de oroliga och säger att det är kanske dags för dig att byta skola. Skolan de tänker på är en internatskola med låsta dörrar och galler för alla fönster. När Måns kommer dit får han även reda på att alla elever måste bära ett silverkors runt halsen och man får aldrig någonsin ta av sig korset. Konstigt, men det visar sig också snart att Skogsbingelskolan inte är någon vanlig skola.

I den andra boken Jag är Love får vi träffa Love som har ett lite ovanligt problem. Alla blir kära i honom. När han var yngre var Love för feg för att säga nej så han har varit ihop med varenda tjej i hela klassen och hade killarna bara vågat skulle de nog fråga chans de med. Love får aldrig vara i fred, alltid ska någon klänga på honom, pussas, fråga om de ska vara idag eller fråga vem han är kär i. En dag går det för långt och Love låser in sig på skoltoaletten för att fly från alla tjejer som vill veta vem han är kär i. När hela skolans tjejer och en hel del killar står och trycker på så går dörren sönder och flyger med ett brak rätt in på toaletten. Love klarar sig precis från att bli träffad och som tur är rusar hans lärare Annika dit och räddar honom från den förälskade folkmassan. Men när Annika erbjuder honom skjuts hem, tar hans hand och ler mot honom inser Love att han måste göra något. Nu blir till och med läraren kär i honom. Love behöver inte fundera så länge till för när han kommer hem berättar hans mamma att det har blivit dags att byta skola...

Den tredje boken Pixis bok handlar om Pixi som tillsammans med sin familj dör i en bilolycka men när hon kommer till himlen sugs hon plötsligt bort igen. Bort från sin familj. Bort till Skogsbingelskolan. Pixi saknar sin familj och vill helst bara dö igen så att hon får återförenas med dem. Hon kan inte förstå varför hon lever igen och hon kan inte heller förstå varför hon plötsligt är både superstark och supersnygg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar