söndag 17 maj 2009

Om boxning och bröder

Markus Zusak - Fighting spirit

Ruben och Cameron Wolfe är bröder. De är inte världens mest lyckade killar, inte de coolaste, inte de snyggaste, inte de smartaste och definitivt inte de rikaste. Men de ställer alltid upp för sin familj och för varandra och de kämpar alltid till slutet. När deras pappa blir arbetslös inser bröderna att de måste börja tjäna egna pengar och ställer upp i en illegal boxningsserie. 

Boxning visar sig vara något som Ruben är riktigt bra på och han knockar sina motståndare i match efter match. Cameron är inte alls lika bra men eftersom att han aldrig ger sig går han ändå hem hos publiken. Men Ruben är som sagt den stora stjärnan och Cameron oroar sig för att brodern, och deras relation till varandra, ska förändras. Oron ökar ännu mer när de inser att de kommer att bli tvingade att möta varandra. 

Fighting spirit är en riktigt bra bok om boxning, om familjen och syskonkärlek och om att vara uträknad från början men ändå aldrig ge upp. 

Det finns även en tidigare bok om bröderna Wolfe som heter Knockout. Du måste inte läsa den först för att kunna läsa Fighting Spirit men jag tror att du kommer att tycka om den ännu mer om du gör det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar