torsdag 20 augusti 2009

En rolig bok!

Hej och välkomna tillbaks till skolan! Hoppas att ni har haft ett skönt sommarlov.
Man skulle kunna tro att det finns massor av roliga barn- och ungdomsböcker men så är det inte. Eller är det bara jag som inte har hittat dem? Har du läst en riktigt rolig bok så får du gärna tipsa om den här på bloggen.

Jag har i alla fall precis läst Hur du blir en riktig hjälte av Hicke Hiskelig Halvulk III av författaren Cressida Crowell, ett vikingaäventyr fyllt med prutt-humor. En rolig bok som jag tror skulle kunna passa de yngre årskurserna på skolan.
Vikingen Hicke Hiskelig Halvulk III var en fenomenal svärdsfäktare, berömd drakviskare och den största vikingahjälten någonsin. Det är bara det att böckerna om Hicke utspelas innan han blev allt det där, i böckerna är han bara en liten klen men modig pojke.

Vulkanen på Lurkö håller på att få ett utbrott. Eftersom att Hicke bor på Dräggö vore det inte så farligt om det inte vore för alla tusentals domedrakägg som finns på Lurkö. Lavan kommer nämligen att kläcka äggen och släppa lös tusentals domedrakar. Snart förstår Hicke att han är den enda som kan stoppa vulkanen och ger sig av mot Lurkö tillsammans med sin drake Tandlöse och vännerna Fiskfot och Kamikatzi.

Får du ett litet leende på läpparna när du hör namn som Snor-Per Snorslödder eller Slöbjörn Stinkflåse? Ja, då tror jag den här boken är något för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar